Välkomna till höstterminen

Hoppas att ni alla har haft en riktigt skön sommar och att ni fått njuta av många sköna dagar i solen!

Nu startat höstterminen och allt rullar igång som vanligt, vilket också kan vara skönt :-)

 

Som ni vet så har vi helt stängt för planeringsdagar den 18-19 augusti och efter det kommer vi att återkomma med mer information om vad som kommer att hända under terminen.

 

Det var många barn som slutade förra terminen och deras platser kommer långsamt att fyllas på under hela terminen framför allt med syskon.
Vi börjar med första inskolningen den 30 augusti då Julia, Louise och Zackarias börjar i lilla gruppen.

Inga nyinskolade barn kommer att börja i den stora gruppen i år men alla våra 3-åringar kommer att flytta upp dit när de kommer tillbaka efter sina sommarlov.

 

På personalsidan så har vi ännu inte landat med den rekrytering som vi påbörjade innan sommaren, men hoppas att göra det under de kommande veckorna. Vi sökte i första hand en förskollärare men eftersom att vi inte hittade någon så bestämde vi oss för att istället söka en barnskötare. Sussi kommer nu i höst att börja läsa på distans till förskollärare, vilket vi tycker är jättekul och önskar henne all lycka till med det.

 

Izabelle kommer att följa med 3-åringarna upp till den stora gruppen och arbeta där från augusti till december. Hon ersätter Linnea som har påbörjat barnskötarutbildningen denna termin men som kommer att finnas kvar som vikarie vid behov och som vi förhoppningsvis kan anställa igen när hon är klar :-)

 

I småbarnsgruppen kommer Veronica att arbeta tillammans med Marianne fram tills dess att den nya rekryteringen av barnskötaren är på plats. Veronica kommer därefter att fortsätta att vara timvikarie precis som vanligt.

 

Evelina som vi haft som fast timvikarie börjar nu att studera till sjuksköterska i Örebro och vi söker därför också efter en ny timvikarie. Vi önskar Evelina all lycka till med studierna!

 

Annika och Maria blev examinerade Montessorilärare i juni. Maria fortsätter studerandet med att börja på rektorsubildningen i september.

 

Tyvärr så råkade Sussi ut för en allvarlig cykelolycka precis innan semestern och kommer därför att vara sjukskriven några veckor till. Vi håller tummarna för att hon snart blir bättre och kan vara tillbaka i barngruppen igen. Hennes skador gör att hon kommer att vara sjukskriven i omgångar under kommande året för ev vidare operationer.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Karin » Förskolansdag 19/5-16:  ”Vilken härlig och rolig dag ni har haft!!”

  • Elenore Bjelke » Småbarnens skogendag:  ”Vilken härlig tur med glada barn! ”

  • Angelica » Avslutning i skogen!:  ”stolta med sina diplom! Och tänk att Nyckelpigan varit där och gömt bullar, vilk..”

  • Angelica » Vernissage :  ”Jätte kul att man kan gå in här och kika, då vi tyvärr missade vernissagen. Allt..”

  • Angelica » Förskolans dag:  ”Så fina alla var! Ser ut som det var en riktigt rolig dag”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-